YURT İÇİ BAŞVURU

Ülkemizde bulunan ve en az altı (6) ay süreli geçerli ikamet izni olan yabancılar ve bu yabancıları çalıştırmak isteyen işverenler veya yetkili aracı kurum yurtiçinden çalışma izni başvurusu yapabilirler. Bu durumda yabancı 99 ile başlayan T.C. Yabancı Kimlik Numarasına sahiptir.

İkamet izni olmadan çalışma izni başvurusu yapılamaz. İkamet izni oluşturulacak dosya ile başvuru yapılmak suretiyle Göç İdaresinden alınır.

Yabancıların Türkiye’de bağımlı veya bağımsız çalışmaya başlamadan önce izin almaları gerekir. Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar ile yabancı çalıştırmak isteyen firmaların yabancılar için çalışma izni alınması gereklidir.

Yabancıları çalıştırmak ve yabancılar da Ülkemizde çalışmak için durumuna uygun şekilde Çalışma Bakanlığına yurtiçi veya yurtdışından başvuru yapılması gerekmektedir.

Çalışma Bakanlığı başvurularda elektronik imza ve kep hesabı zorunluluğu getirmiş bulunmaktadır.

Çalışma izini başvurusu yetkisiz yapılamaz. Başvuru için lütfen bizimle iletişime geçin.

Yabancının ve işverenin bilgi ve belgelerinden oluşan dosya ile Çalışma Bakanlığına başvuru yapılır.

Güncel bilgi için lütfen bizi arayın.

Linkte yer alan formu doldurmanız durumunda sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz.

Yurt İçi Başvuru süreci;

1-İş sözleşmesi: Yabancı ve işveren arasında imzalanan iş sözleşmesi.

2-İş yeri Kaydı; İşveren veya yetkilendirilmiş e-bildirge kullanıcısı, e-devlet üzerinden Yabancıların Çalışma İzni Otomasyon Sisteminde e-imzası ile işyeri kaydı oluşturulur. (e-imza Bilgi Teknolojileri Kurumundan veya yetkilendirdiği kurumlardan temin edilir.)

3- Başvuru; İşveren veya yetkilendirilmiş e-bildirge kullanıcısı, “Başvuru Yap” menüsüne girer “Yurt İçi Başvuru” sekmesinden istenen bilgi ve belgeleri doldurur ve sisteme yükler. e-imza ile onaylayarak başvuruyu tamamlar. Başvurunun değerlendirme süreci “ Başvuru Takip Menüsü”nden takip edilir.

4- Harç ve değerli kağıt bedeli; Başvurunun Çalışma Bakanlığınca olumlu değerlendirilmesi halinde işverene veya yetkili aracı kuruma bildirilecek olan çalışma izni harcı ve değerli kağıt bedeli ilgili banka hesaplarına ayrı ayrı yatırılır.

5- Çalışma izni kartı; Yabancı adına düzenlenmiş olan çalışma izni kartı PTT Kargo ile işverenin işyeri adresine gönderilir.

6- Sigortalı işe giriş bildirgesi; İşveren, yabancının çalışma izni onay tarihinden itibaren 30 gün içinde, bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezine başvurarak sigortalı işe giriş bildirgesi vermek zorundadır.

(Sigorta primlerinde esas alınacak tutar yabancının çalışma izni başvurusunda beyan edilen ücretten daha düşük olamaz.)

Böylece yabancının S.G.K kaydı yapılır.

7- Çalışma izni alınan yabancının ayrıca nüfus idaresinden adres kaydı yapılır.

Yurt içi başvurusu için lütfen bizimle iletişime geçin.

Linkte yer alan formu doldurmanız durumunda sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz.

YURT İÇİ BAŞVURU İSTENEN BELGELER

Yabancı için:

•İş sözleşmesi

•Yabancıya ait biyometrik vesikalık fotoğraf

•Pasaport

•Diploma

İşveren  için :

•Vergi levhası

•Ticaret sicil gazetesi

•İşyeri bilançosu

•İşyeri   faaliyet belgesi

•Ön izin belgesi (Yabancı, sağlık meslek mensubu ise Sağlık Bakanlığından; eğitim meslek mensubu ise Milli Eğitim Bakanlığından, ön izin belgesi alınır.)

Çalışma izni uzatma başvuruları yurtiçi başvuru süreci ile aynı şekilde yapılır.

Kamu Kurum ve kuruluşları gerekli gördüğü hallerde ek bilgi veya belge isteyebilmektedir.

Güncel bilgi ve belgeler için lütfen bizi arayın.

Yurt içi başvurusu için lütfen bizimle iletişime geçin.

Linkte yer alan formu doldurmanız durumunda sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir